Spring naar de inhoud

Grensmensen

72km - bestemming Nieuw Namen - overnachting via Warmshowers

Vandaag waren we nie sneller dan anders weg, ook al hadden we een zware fietsdag voor de boeg. Ontbijt was een restje en we kochten extra onderweg, net over de grens. In België zoefden we door de Kalmthoutse Heide, waar we geen foto namen wegens geen goede locatie. Tot Antwerpen ging het eigenlijk zéér vlot, mooie stukken fietspad, veel schaduw en mooie natuur. Een eerste lange stop vond plaats in Antwerpen Luchtbal, op een troosteloze speeltuin.

Het plan was om door de Sint Anna tunnel onder de Schelde te gaan, gelukkig werden we tegengehouden door een vriendelijke man die wist te vertellen dat de liften aan de overzijde defect waren. Dat betekende een uur wachten op een overzetboot of rond via de Kennedy tunnel. De tweede optie betekende nog meer fietsen dus we wachtten op de boot.

Op linkeroever ging de tocht verder via de Schelde, door een natuurgebied en dan via een vrij saai stuk naast de autostrade. De haven was een dikke hit bij Mira die echt versteld stond van die containerterminal en de grote, ingewikkelde infrastructuur.

Terwijl we in de haven even onder een brug stopten (er was veel wind en het was heet) stuurde ik nog een bericht naar Toon, onze gastheer voor vanavond. Aan de voet van Doel draaienden we af in het zalig rustige poldergebied, om dan verrast te worden door een vriendelijke man met water. Het was Toon, die ons tegemoet was gereden! Wat een zaligheid! Uiteindelijk was het maar 3 km meer rijden en die vlogen voorbij. We werden hartelijk ontvangen door Toon en Katrien, die perfect wisten wat we graag hadden na zo een lange fietstocht. We kregen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld, onze kinderen konden het met elkaar vinden en wij praatten nog tot laat in de avond. Echt top!

2 reacties op “Grensmensen

  1. veerle

    heel leuk om af en toe es mee te lezen! de zin om zelf op fietsvakantie te vertrekken groeit 🙂 bijna weer terug op thuisbestemming of komt er nog een fietslusje? je zal hier alvast nog even kunnen genieten van het zonneke 😉

    Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.