Spring naar de inhoud

Hey Diest, weet je wat? 

Wist jij dat? Provinciedomein De Halve Maan in Diest opent pas om 9u zijn deuren? Voor velen onder ons geen enkel probleem, maar nogal laat als je er vlak naast slaapt en iedereen om 7u wakker is. Dan maar op de maantjes wippen die voor de deur staan. Gelukkig gingen de deuren dan toch op tijd open en werd er eerst nog een aantal uren duchtig gespeeld, door groot en klein.

We trokken verder richting Borgloon, langs de vele baantjes die geflankeerd worden door fruitbomen die nu in bloei staan. Een heel mooi zicht en soms ook met een lekker geurtje erbij. Eén van de locals fietste een tijd met ons mee om de weg te wijzen en wist ons te vertellen dat appels en peren niet gezond zijn, omdat ze tot 50 keer bespoten worden vooraleer ze in de rekken liggen. Dit doet je wel nadenken over de manier waarop men vandaag aan landbouw (moet) doen.

Borgloon ligt op een berg en dat hebben we gevoeld! Met de wind in de haren haalden we de sleutelbos op voor onze overnachtingsplaats en met volle teugen hebben we genoten van een overnachting in de prachtige tranendreef. Enkel spijtig van het draaihekje aan het begin, want een fiets kan daar niet door.

De wind waaide hard en na een geslaagde bbq en klein kampvuur kropen we vroeg in onze druppel, om tot 7u30 te slapen! Uitslapen dus.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.