Spring naar de inhoud

Hunebed, hunebed en nog eens hunebed

58km - bestemming de Kiel - overnachting natuurkampeerterrein De Kijl

De ochtend begint vaak lief en vandaag nog iets liever dan anders, want Ade had een tam lieveheersbeestje gevonden. De koffie was uit een machien, zodat we ons vuurtje niet terug moesten boven halen en na een babbeltje met de beheerder gingen we op pad.

Een eerste pitstop met een litertje caramelvla, boordevol smaak en energie
Action shot

Zo net rond de middag brak mijn versnellingskabel, 2 cm achter de nippel. Geen groot probleem want we kochten in Groningen al een reserve want ik had hem al voelen uitrafelen. Na 400m op mijn zwaarste versnelling achteraan gereden te hebben, kwamen we als bij toeval een zwemwater tegen. De foto’s spreken voor zich.

Aiai papa toch

Ze waren niet te houden... Het is dan ook duidelijk beter weer dan de voorbije dagen. Warmer, geen regen en nog steeds wat wind in de rug. De route doorheen Drenthe is prachtig, bijna continu tussen de bossen of weilanden.

Ze zijn hier wel zot van hun hunebedden, dat zijn oude (+-5000 jaar) grafmonumenten. Er is een hele toeristische commerce rond gebouwd en er komt precies wel wat volk op af. Voor onze kinderen zijn dat vooral leuke klimobjecten en ik vond het persoonlijk nu ook niet zo speciaal. Hun op ware grootte nagemaakte mammoeten vind ik dan wel weer lekker...

We kochten een doos met 4 speculoosijsjes bij de Appie, beter en goedkoper dan soft ijs van het frietkot aan de overkant.

Bij aankomst op de camping werd het wat spannend want we troffen een afgebrand kot aan... het zou toch niet waar zijn dat onze camping nu recent uitgebrand is? Onderzoek leerde mij dat het punt in de gps verkeerd was en we 1,3km terug moesten. Oef want het was een lange dag geweest en nog eens 10-15 km naar een andere camping zou lastig en laat geweest zijn.

Het eten (hot dogs) werd vandaag bepaald door Mira, die veel last heeft van heimwee. We hopen dat het over gaat nu ze met het betere weer iets meer te doen heeft, we zien wel.

Morgen plannen we een rustdag, naar een openluchtmuseum in Schoonoord.

1 reactie op “Hunebed, hunebed en nog eens hunebed

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.