Spring naar de inhoud

Ik wil ook een prinsessenkoek

61km - bestemming Leerdam - overnachting Kampeerbosje Leerdam 
Voor de duidelijkheid, de titel gaat hierover en was een quote van Ade. 

Nadat we eergisteren beslist hadden om onze route niet verder te zetten maar huiswaarts te keren omwille van het voorspelde slechte weer, hebben we gisterenavond nog tot laat gepland en 3 nieuwe tracks gemaakt. Daardoor was de blogpost van gisteren vrij kort. 

Regen en kinderen op de fiets zijn geen leuke reiscombinatie. Vandaar dat we beslist hebben om terug te keren naar huis via lf7, lf9 en lf5. Dit gaat via Utrecht, Leerdam, Breda en 't Stad. 

Vandaag was het de doefste dag van onze reis, drukkend warm, maar de benen werkten toch goed mee. De kilometers gingen snel voorbij en iedereen was in topvorm. Er waren ook broodjes warm vlees, dus dat helpt. 

Eenmaal afscheid genomen in Bussum, fietsten we over Hilversum naar Utrecht, waar we een heel erg speciale omleiding moesten volgen. Ze breken daar momenteel een stuk van Hoog Catharijne af (een winkelcentrum aan het station) en de omleiding voor fietsers is door een bevoorradingsweg van het shopping center zelf. Hieronder een paar foto's en voor een volledig achtergrondverhaal kan je dit lezen.

We hebben ook een fietslift of 2 getest en dat ging juist gepast. We moesten er wel schuin in, maar dat gaat ook. Laat ons hopen dat Wetteren ook zo grote liften zet in hun nieuw gebouw aan de Schelde.

In Utrecht zijn er ook wel wat speeltuinen en we hebben ons middagmaal daar genuttigd. Voor mensen die graag rusten in speeltuinen, om wat voor reden ook, voor Android kan ik de app Osmand aanraden. Je kan daar een eigen zoekopdracht in aanmaken die je alle speeltuinen in de buurt geeft, heel erg handig. Als er genoeg vraag naar is wil ik wel eens uitschrijven hoe je dat doet. 

Op weg naar Vianen hoorden we het rechts (westelijk) van ons onweren en zagen we donkergrijze wolken en lichtflitsen, maar alles bleef toch westelijk van ons. We dodged that bullet. Net voor Vianen was er een veerboot, altijd een favoriet bij de kinderen. 

De laatste 10km hadden we een vrij stevige tegenwind, maar door elkaar om beurt uit de wind te zetten was het toch niet te lastig. Teamwork rulez! Ade heeft in die tegenwind ook een uurtje getukt als een baas. We zijn vroeg gearriveerd in het Kampeerbosje (ook een aanrader) zodat we onze bagage konden droppen en nog tijd hadden om inkopen te doen en een essentieel onderdeel van een zware fietsdag te beleven in Koffie In De Bakkerij, ook een aanrader! 

Zeker op reis moet je goed eten en daar werd vandaag zeker voor gezorgd. 

5 reacties op “Ik wil ook een prinsessenkoek

 1. Chris Vervaet

  Hallo,
  leuke verslagjes gelezen over speeltuinen, ijsjes, wafels, fietsroutes en -infrastructuur, weer en onweer, overwinnen van uitdagingen. Kortom, het leven zoals het is.
  Een behoorlijk aantal kilometers overbrugd!
  Flinke kinderen hebben jullie, die zich blijkbaar vlotjes aanpassen aan steeds wisselende omgeving.
  Hopelijk kunnen jullie de onweersbuien verder ontwijken. (Hier is het ook onweerachtig).
  Een aangename en veilige terugreis toegewenst!
  Tante Chris

  Reageren
  1. Geertrui

   Het ziet er naar uit dat jullie zich amuseren en de koffie ziet er ook niet slecht uit!!groetjes Geertrui en een dikke knuffel vr de kids

   Reageren
 2. Sabien Troffaes

  Hey Lies en co
  Wij zitten intussen halfweg, morgen rustdag en dan tegenwind met regen de terugweg aanvatten, we blijven positief, het zal wel meevallen zeker?
  Groetjes,
  Sabien

  Reageren
  1. admin

   Wij morgen tot Dongen, voorlaatste dag. Buiten tegenwind geven ze goed weer. Daarna minder, maar jullie kinderen kunnen daar wél tegen. Draag vooral zorg voor Werner hé, dat hij niet smelt in de regen 😉

   Reageren
  2. admin

   Oh en geniet nog van de schoonste stukken van de Nederlandse kust! Na regen komt altijd zonneschijn.

   Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.