Spring naar de inhoud

Dikke bertha

51,2km - bestemming Geraardsbergen - overnachting camping provinciaal domein De Gavers

Op reis in Nederland vroeg Mira regelmatig of ze ook zelf eens kon fietsen op fietsreis. Met onze Pino’s gaat dat niet en omdat we vervroegd thuis waren, hebben we nog een weekendje weg gepland. Deze keer met Lies en Ade op een Pino en Mira en ik elk op een fiets. Enkele jaren geleden heb ik op mijn fiets vooraan pakdragers laten monteren dus kon de bagage mee zonder kar. Er bleek zelfs nog plaats over op de verschillende rekjes. Ik selecteerde een route naar een Provinciaal Domein, De Gavers in Geraardsbergen, heen langs de Dender en terug langs Herzele en Sint-Lievens-Houtem. Dag 1: 43km, dag 2: rusten en zwemmen in De Gavers, dag 3: 38km.

Alles was vlot gepakt en om 9:00 vertrekkensklaar. Mira met helm want op haar eigen fiets en mét fietstas (voor de windstopper, jas, water en knuffel).

Een eerste stop met bevoorrading op de trambaan tussen Gijzegem en Aalst

Net voorbij het station van Aalst hielden we halt om pastasalade te eten en een toiletbezoek te doen. Zalig om hier een half uur naar de mensen te kijken!

Als je Aalst buiten rijdt, zijn er blijkbaar al een paar jaar werken voor een nieuw sluizencomplex. Dit betekent dat fietsers niet langs de Dender verder kunnen en er een omleiding dient gevolgd te worden. De bordjes ‘omleiding’ die wij gevolgd hebben waren niet de juiste, hebben ons door een mooi natuurdomein geleid en leverden ons een 9-tal extra kilometers op. Voor ons geen ramp, maar voor Mira leek 43 km ons echt al meer dan genoeg, ze had dit nog nooit gedaan immers. Uiteindelijk zijn het er dus wel wat meer geworden door de fout in de route, want de officiële omleiding was langs de andere kant van de viaduct door een bos. Gemakkelijk, maar je moet het weten volgens 2 onafhankelijke bronnen. Wij wisten het dus niet en hebben ons gigantisch misreden.

Mooie brug op onze omleiding

Na 30km kreeg Mira last van zadelpijn en we pasten een paar keer haar zithouding aan, maar dit bracht niet veel op. We besloten om morgen een nieuw zadel te kopen. Maar als compensatie voor de omweg daarnet kwamen we in Pamel een fietsenmaker tegen op de route, die geopend was en een zacht zadel van een fiets gehaald heeft om aan ons te verkopen! Wat een topkerel! Mira heeft daarna geen zadelpijn meer gehad. Iedereen tevree.

Zadelstand tweaken

Tussen Aalst en Geraardsbergen hielden we nog halt in Denderleeuw en Ninove en na een lastige laatste 5km kwamen we moe aan op de camping, Mira superfier.

Maar moekes

De animatieploeg gebruikt het trekkersveld als speelveld en op een gegeven moment waren ze Dikke bertha voor onze tent aan het spelen. Hopelijk is dit maar tijdelijk en hebben we wel een rustige nacht.

1 reactie op “Dikke bertha

  1. Sonja Heyse

    We genieten steeds van jullie reisverslagen. Zo kunnen we ons 'n beetje voorstellen waar jullie zijn en wat jullie beleven. Dat is fijn, maar nodigt niet direct uit om daarop te reageren. Tot vandaag toen ik las dat Mira zelf fietsend met jullie op reis is. Wat 'n topprestatie Mira! Dat zijn zeker al serieuze afstanden voor toch nog kleine beentjes. Heb je 's avonds geen spierpijn?

    Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.