Spring naar de inhoud

Hier gaan over het tij de maan de wind en wij

55km - bestemming Ouddorp - overnachting Vrienden op de fiets in Ouddorp

Na een rustige rustdag (zo horen ze te zijn) was alles snel opgeruimd en ingepakt en rond 8u45 zaten we al op de fiets. Tot nu toe was dat altijd al later. Het is moeilijk uit te drukken maar de regenbui die we 15 minuten na vertrek over ons kregen deed ons zeggen dat het goed was dat onze tent droog ingepakt was, maar tegelijkertijd hebben we wel Mira in een volledig nieuwe droge tenue mogen steken en ze allebei nog extra ingepakt tegen koude en regen. De totale hoeveelheid regen voor vandaag was toen al gevallen. Waarom keken we niet naar de buienradar vóór vertrek? Let vooral op de altijd vrolijke Ade (als het fototoestel verschijnt) en plastiek zakken als kousen zijn de nieuwe zomermode! 

Morgen voorspellen ze nog meer regen, vóór de middag, dus we gaan  onze voormiddag zorgvuldig plannen met alternatieve activiteiten (shoppen is er één van). De middag activiteit van vandaag was pannekoeken eten, voor Ade één met kaas. 

De overheersende windrichting vandaag was zzw. Voor zij die lf1 al in de verkeerde richting deden, of pech hadden, dit wil zeggen dat we op de stormvloedkering, op Neeltje Jans en aan Port Zélande wind in de rug hadden en ik zonder al te veel moeite mijn "tank" naar 22km/u kon brengen. 

Ik blijf ook versteld staan van de stormvloedkering en de titel van vandaag verwijst naar een spreuk die in een steen staan aan die werken. Spijtig genoeg zonder foto. Even later wel gestopt voor een foto aan Port Zelande, let vooral op de grote hoeveelheid kitesurfers. Indrukwekkend om te zien. Zo gaat het goed! 

En zo gaat het beter. Waarschijnlijk de steilste helling van de reis. 

In Ouddorp hebben we nog een oldschool speeltuin bezocht (De Flipjes) . Oud, maar zeer verzorgd en slechts 1,5€ pp. 

Terwijl ik dit schrijf liggen er al 2 bijna een uur te slapen in een echt bed, in een donkere kamer. Dat het vannacht maar eens goed regent! 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.