Spring naar de inhoud

Kikker en een heel bizon-dere dag.

38,4km (inc. boot) - bestemming Zoutkamp - overnachting natuurkampeerterrein Robersum

De dag begon koud en winderig, perfect voor een vla-ontbijt. Nadat onze tent gisterenavond bestookt werd door voetballen en luidruchtig jong volk, was het payback time. Zo dachten we gisteren toch, ware het niet dat wij toch beschaafder zijn dan dat en dat de kinderen echt pas rond 7:30 buiten de tent lawaai begonnen te maken. Met een liter vla achter de kiezen gingen we nog eens naar het strand om uit te waaien. Mira had misschien liever gezwommen maar daar was het toch echt te koud en winderig voor. Windkracht 5 en +-17 graden, goed voor een wandeling maar niet om te zwemmen.

Na de wandeling ruimden we het kamp op, gingen we winkelen en eten, fietsten we nog een rondje rond het mooie Schiermonnikoog en namen we de boot terug naar het vasteland.

Kinderschaak, ik ga de regels nooit onthouden want ze veranderen om de 5 stappen.
Er staat een koe in de gang, ja het is eens iets anders (schapen hadden we al hè)
Remorken op dolly’s zonder auto. Op deze manier kan je veel meenemen, zonder auto, naar Schiermonnikoog.

Eenmaal aan de overkant (het vasteland) was er slechts een kleine rit nog te gaan langsheen het Lauwersmeer en zijn nationaal park. Dit gebied werd 50 jaar geleden afgesloten van de Waddenzee door een dijk, met alle gevolgen van dien. Geen visserij meer voor bijvoorbeeld Zoutkamp, maar ook geen overstromingen meer én meer bruikbaar landareaal. Ter gelegenheid van het 50 jarige afsluiten van dit gebied zijn er een aantal uitkuikposten en informatiepunten vernieuwd. Zeker de moeite nu! We spotten zelfs bizons, volgens sommigen in het gezelschap.

De constructie was maar rap rap, André zou hier veel verbeterpunten kunnen aanhalen. We gaan wel een aantal details ‘gebruiken’.
Cortenstaal + CNC waterjet = uithangbord
Even voorrang verlenen.

Dennis van de camping (8j) heeft ons rond geleid. Meteen heeft hij ook de speeltuin inclusief scheuren in de grond door de aardbeving hier getoond. Het is iets hè dat gas, of was het de droogte?

We eten naan brood met kip, ui, paprika in een saus voor babi ketjap en komkommer
Standaard campshot, of hoe noem je dit?

Morgen richting Groningen, nog eens een volledige fietsdag!

2 reacties op “Kikker en een heel bizon-dere dag.

  1. Isabel De Groote

    amaai, dat ziet er allemaal heel leuk uit.
    Veel plezier en geniet van jullie reis. Wat een avontuur.
    Veel liefs van de Droessaertjes 😉

    Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.