Spring naar de inhoud

Slecht wegdek

59km - bestemming Schiermonnikoog - overnachting camping Seedune

Vandaag hebben we vlot het kamp opgebroken want we moesten op tijd de boot halen (waarover later meer). Het eerste van de rit was nog steeds langs de Elfstedentocht-route en man, wat is die mooi! We passeerden zelfs het beroemdste brugje van Nederland. Gelukkig informeerde een vroege loper ons daarover of we waren er prompt voorbij gereden, zonder die belangrijke informatie ontvangen te hebben. Het bruggetje van Barthlehiem dus, het enige bruggetje in .nl waar je moet afstappen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bartlehiem

Onderweg schaften we een potje zelfgemaakte confituur aan.

Hierna draaide de route en kregen de wind op kop aan windkracht 5 en volgde er een reeks stukken met slecht wegdek. Slalommen tussen de schapen dus, maar met de wind ondertussen in de rug als compensatie.

Dan volgde er regen en een middagpauze in een bruine kroeg, vergelijkbaar met Klein Ledeberg. Het grootste verschil tussen die 2 café’s was het vasttapijt dat hier lag. Net toen Lies opmerkte dat dit toch een heel vreemde keuze van vloerbekleding was voor een café, kwam er een local op zijn kousen binnen er werd het duidelijk. De klompen bleven in de inkom staan en de voeten warm door het vasttapijt.

De regen minderde en wij fietsten door naar Lauwersoog waar we rond 13:45 aankwamen voor de boot van 15:30, meer dan ruim op tijd dus. Op Schiermonnikoog slapen we op camping Seedune, waar je zelf een plaats kiest en er veel tenten leeg staan. Toffe camping maar vreemde sfeer. Door een kapotte powerbank is het lastig om mijn gsm op te laden, misschien zal ik de komende dagen niet zo regelmatig een verslag schrijven.

2 reacties op “Slecht wegdek

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.