Spring naar de inhoud

Wurst und bier

54km - bestemming Duisburg - overnachting jugendherberge Duisburg Landschaftspark

Nadat één van onze gezinsleden lang heeft uitgeslapen en een ander lid 2!! koffies gezet heeft, ruimden we de tent op en gingen we een uur later dan anders op pad. Direct werden we wakker geschud door deze stevige helling (we zijn niet afgestapt) die ons beloonde met een mooi fietspad door het bos.

Tegen 's middags kwam de zon er goed door, werd iedereen ingesmeerd en reden we door tot Xanten, waar we niet gestopt zijn voor de historische reconstructie/opgravingen, maar wel om kousen te kopen. Het is een beetje als Brugge in het klein. Misschien keren we eens terug als de kinderen groter zijn en we tijd maken om er een dag in rond te wandelen (in die site hé).

Net voorbij Xanten heb ik een klein steentje of stukje metaal in mijn achterste schijfrem gekregen en begon die vreemd te tikken en aan te slepen. Na onderzoek bleek er ernstige schade te zijn aan de remblokken, gelukkig niet aan de schijven. De oplossing bleek de pads er uit te halen en zonder achterrem verder te fietsen, dus morgen moet ik op zoek naar 4 nieuwe brake pads. Alle 4 de fietsenwinkels in Duisburg die kans maken om dit binnen te hebben staan al in een lijstje.

Bij het eerste zicht op de Rijn, net voor Duisburg, stond er toch wel toevallig een crèmekar zeker, met een echt Italiaan er in! Zijn enthousiasme voor de Belgen was groot en we kochten onder een voetbalgesprek 4 hoorntjes met chocolade, caramel en banaan. Lekker!

Vanaf hier leek het simpel, de Rijn volgen, brug over en Duisburg binnen tot de jeugdherberg. Niets was minder waar, want:

- de weg langs de Rijn was ineens versperd zonder aankondiging en de moesten 1,5 km terug langs dezelfde weg om dan over een stuk zonder fietspad een omleiding te doen. Denk aan het stuk N42 tussen de rotonde in Wetteren en Oosterzele, met tandems en kar volgeladen met bagage.

- de brug over was zwaarde dan verwacht voor mij. Hellingen doen met zoveel bagage is echt niet evident.

- Even 6km vanaf de brug naar de jeugdherberg hebben mijn leven met een dag ingekort. Ik heb vandaag geen minuut zo gezweet als die paar km door de stad. Man, wat een drukte, fietspad, geen fietspad (meestal), einde fietspad zonder aankondiging, bord op fietspad, weg zoeken, misrijden, laveren tussen het verkeer en dat terwijl Ade sliep en Mira gelukkig goed meetrapte indien nodig. Eind goed al goed op een mooie fietsweg naast het park waar we nu in slapen.

We kwamen aan in de jeugdherberg en ik had er niet super veel zin in, vol stress van die laatste paar km. Wat een contrast met de glooiende heuvels met rustige baantjes van de voorbije 2 dagen. Lies noopte me om eens om het hoekje te kijken en prompt besloot ik dat we er 2 dagen van zouden maken. Morgen zullen jullie uitgebreid verslag krijgen waarom ik zo enthousiast ben om hier 2 dagen te blijven. We sloten de dag af met een portie Weissbier en worst.

Oh en als afsluiter. We zitten door onze propere kleren en ze hebben hier geen wasmachine, dus even een handwas van het hoogst noodzakelijke en de wasdraad in de kamer, hopelijk droogt het.

1 reactie op “Wurst und bier

  1. An Kindermans

    Zalig, wat een mooie momenten. Geniet ten volle van jullie reis, wij al thuisblijvers genieten mee van het verhaal en de foto’s .. Heel leuk.
    En Kamiel vindt het reuze om Mira te zien terwijl ze op reis is. 🙂
    Veel plezier nog, x

    Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.