Spring naar de inhoud

Hoge hoogovens vangen warme wind

19km - rustdag Duisburg - overnachting jugendherberge Duisburg Landschaftspark

Ik gaf gisteren al een kleine hint, maar vandaag gingen we dus op verkenning in het park waar de jeugdherberg waar we slapen in staat. Het is een domein van een voormalige staalfabriek van Thyssen die in 1985 de deuren sloot. We beginnen met een foto van gisterenavond. Mijn fotografie skills zijn niet dat, maar jullie snappen hopelijk wel dat dit de verlichte site is.

We begonnen met de hoogoven H5 te beklimmen, ondanks het feit dat de kinderen veel te weinig geslapen hadden. Er was een schoolgroep onder ons raam beginnen spelen tot een stuk in de nacht (+-22:00), tot Lies ze vriendelijk gevraagd heeft te verhuizen. Na 2 verdiepingen trappen op een open staalconstructie, zag Mira het niet meer zitten en ging ik alleen met Ade, onze grote held, verder. We zijn helemaal boven geraakt tot naar schatting iets hoger dan 70m. Het moet ook gezegd zijn dat ze ondanks het slaaptekort erg flink geweest zijn en vandaag om 19:00 allebei sliepen.

"Hier kan je recht naar beneden"-Ade

We vonden ook een enorm grote kliminfrastructuur, aangelegd in de oude opslagplaatsen voor kolen en erts. Ik krijg er prompt goesting voor om te leren klimmen en eens terug te komen. Het ziet er de max uit! De kinderen namen genoegen met een paar lage lengtes.

Terwijl Lies en de kinderen in de namiddag die speeltuinen bezochten, ging ik op queeste voor 2 remblokken. Na 3 winkels gebeld te hebben, vond ik er één die ze op stock had en na een kleine fietstocht kon ik de blokjes monteren op de parking voor de fietswinkel. Ik was blij, want ze hadden genoeg voorraad dus ik heb meteen 2 paar blokjes gekocht, you never know. Lucky bikes is de redder in nood geweest.

6 reacties op “Hoge hoogovens vangen warme wind

  1. admin

   Ja, zot hoe ze dat maakten in een tijdperk voor computer en 3d tekenen. Dat waren stielmannen toen! Geen idee hoe ze dat deden.

   Reageren
 1. admin

  Ja, de vraag van de dag is eigenlijk wel wie het meeste genoten heeft. Industrie en techniek zijn wel een beetje mijn ding hé. Oh en fietsbruggen, hopelijk vinden we die in Eindhoven.

  Reageren
 2. Chris Vervaet

  Jullie kennen er wat van om vakantie te vieren. En blijkbaar is er voor elk wat wils.
  Mira en Ade zijn toch wel zeer flink.
  Leuke foto’s en verhalen!

  Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.