Spring naar de inhoud

Warm, warmer

62km - bestemming Grefrath - overnachting camping Waldfrieden

Na een uitgebreid ontbijt bevrijdden we onze fietsen uit de afgesloten stalling en gingen we op pad richting zuiden van Duisburg. Omdat ik geen fan ben van de chaos van een stad met onze fietsen, had ik een route uitgestippeld die het hart van Duisburg vermeed. De keerzijde hiervan is dat we wat door de haven moesten, maar die viel eigenlijk beter mee dan verwacht. Veel fietspaden, dus veilig fietsen en omdat het zaterdag was weinig verkeer.

Wat ons ook opvalt is dat er in Duitsland veel meer dan bij ons gerookt wordt en reclame en verkooppunten voor sigaretten en tabak nog alomtegenwoordig zijn.

De eerste serieuze stop (plassen, drinken, snacken en zoeken naar de weg laten we buiten beschouwing) was boven op een berg, waar een kunstwerk genaamd Tiger & Turtle stond. Het is een achtbaan met een trap in, zodat je die te voet kan aflopen. Mira durfde niet goed, maar ze wou toch tot het einde wandelen en dacht dat het samen met mij wel zou lukken, wat ook gebeurde! Sjiek gedaan!

Door het bezoek aan Tiger & Turtle en de stops was het 14u tegen dat we weer vertrokken. Het was al erg warm en de dichtste camping was nog een goede 30km verder. Zware vooruitzichten, maar we fietsten rustig voort. Tot we een hek tegen kwamen op de openbare weg, gelukkig was het niet op slot.

In de bossen hebben we een namiddagpauze genomen om wat te eten en Mira en ik hebben een ree gezien. Spijtig genoeg was ze snel weg en konden we ze niet meer zien als we dichterbij fietsten.

Tot 3km voor de camping, waar we Lies even moesten bijtanken met pudding en koekjes. Uiteindelijk goed aangekomen op een camping waarvan we blij zijn dat het maar voor 1 nacht is. De mensen passeren met hun auto om te stoppen en de gapen naar onze tent en fietsen.

3 reacties op “Warm, warmer

 1. Jef Heyse

  Wat leuk om elke dag een eindje mee te fietsen via jullie verhalen!
  Heb je ergens een kaart met jullie route?
  Groetjes en kussen voor iedereen,
  Jef

  Reageren
 2. Jef Heyse

  Helaas, in Vietnam krijg ik ...
  400. That’s an error.
  De opgevraagde URL is op deze server niet gevonden. That’s all we know.

  Not to worry - wij zijn zaterdag terug in NL

  Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.