Spring naar de inhoud

Rietendakkenland

49,7km - bestemming Nationaal Park de Alde Faenen - overnachting natuurkampeerterrein De Reidplûm

De ochtend begon stil met kinderen die op de camping vanalles gingen vangen rond de vijver. Onze opkuis duurde langer en begon iets later waardoor we pas rond 9:50 op de fiets zaten.

Vóór de middag was er eigenlijk weinig moois te zien, veel normale straten, bijna geen aparte fietspaadjes. Ik was teleurgesteld, maar waarschijnlijk was ik gewoon verwend door de route gisteren. Na de middag beterde het met vrijliggende paadjes en hier en daar een veerpont, al dan niet handbediend.

Bij de handbediende variant moet je dus eerst 5 minuten aan een wiel draaien als hij aan de verkeerde kant staat (wat bij ons het geval was), om dan 5 minuten te draaien terwijl iedereen en alles op het ponton staat.

We hebben ook 2 gemotoriseerde overzetboten/bootjes gepakt, beiden met een stuurman die een onverstaanbare taal machtig is. We passeerden immers de taalgrens van Friesland.

Hier rolden we het natuurgebied de Oude venen/ Alde Faenen binnen, wat een schoonheid! Dit is meer dan een compensatie voor de voormiddag!

De camping van vandaag is er één met 10 plaatsen en minstens evenveel ooievaars in de buurt. We staan hier alleen en het is hier super rustig! De kinderen vonden er een speeltuin zoals thuis, de eigenaar van de camping bouwt ook graag zelf een en ander precies.

Zoek de ooievaarsnesten. Hoeveel kan je er zien?
Zicht op het rieten dak van de eigenaars van de camping. Iemand enig idee wat het steeds terugkerend symbool op die daken is?

We hopen morgen een tochtje te kunnen maken met een kano, dat is naar ons gevoel een goede manier om dit prachtige domein te verkennen en een rustige rustdag door te komen.

Voor wie nieuwsgierig is naar alle elektronica die ik meesleur, hier een klein overzicht. De gps, e-reader en lader staan er niet op.

2 reacties op “Rietendakkenland

    1. admin

      Bedankt, de eigenaar van de camping in de Alde Faenen heeft nog een uil op zolder gehad voor ze het rondje gedicht hadden! Een mooie traditie om dit blijven doen.

      Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.