Spring naar de inhoud

Stilte na de storm

47km - bestemming Noordwolde - overnachting Nivon terrein De Meenthe

De dag begon vroeg voor ons, zo rond 5:30. Gelukkig was er weinig volk op de camping en was onze kroost toch vrij stil. De konijnen en geiten hebben ook nog een handje geholpen en rond 9:00 waren we al op pad, onze wagen volgeladen met een natte tent.

De route vandaag was zeer mooi, veel uitgestrekte natuur met mooie vergezichten en heel veel roofvogels en ooievaars. Misschien moeten we toch eens beter roofvogels leren herkennen want ik kan nu niet zeggen welke we er allemaal gezien hebben.

In Kalenberg fietsten we een hele tijd naast de huizen die aan het water gebouwd werden, zonder dat er een straat voor auto’s aanwezig is. Vrij veel boten en veel volk op vakantie dus. Niet direct de ideale plaats op rustig te eten zou je denken, maar niets was minder waar. Een pottenbakker had een bankje en 2 stoelen voor zijn deur staan en daar maakten we dankbaar gebruik van.

Vanaf Kalenberg was de route verder tussen het water, met veel bruggen en weinig volk. Zalig fietsen! Ade kreeg wel een klopje omdat ze gisteren tot 22:00 wakker gelegen had dus we moesten haar voet vastbinden aan de pedaal omdat ze anders misschien met haar voetje tussen de spaken zou draaien. Dit is iets wat ik echt wil vermijden. Vorig jaar lag ze nog op een plankje met haar benen en dan kon dit niet gebeuren maat ze wordt echt te groot om niet meer mee te trappen als ze zin heeft.

Rond 14:00 kwamen we aan op De Meenthe, werden we verwelkomd met thee, vonden de kinderen een speeltuin en was hun energie er terug 🙂 Uiteindelijk vielen ze rond 18:45 als een blok in slaap. Morgen gaan we naar een volgend natuurdomein en daar zullen we een rustdag inlassen.

5 reacties op “Stilte na de storm

 1. Nand en Maud

  Lieve Ade en Mira, ik mis jullie heel erg en ik vind de foto's mooi. Ook het huisje van de pottenbakkers. Is het daar leuk ? Groetjes van Maud en van Nand.

  MAUD

  Reageren
 2. Mieke

  Goeie reis. Bes meende Mira en Ade vandaag te spotten in de colruyt van Wetteren. Toch maar even vermeld dat jullie elders waren 😉 Geniet ervan.

  Reageren

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.